Interlopul Oacă și alți 4 olteni, trimiși în judecată pentru cămătărie, proxenetism, trafic de persoane, șantaj, în dosarul în care este implicat și polițistul Dan Dumitrescu

2976
imagini de la percheziții 2019

32 de descinderi au efectuat pe 3 aprilie polițiștii de la SCCO Olt, 120 de persoane fiind aduse la audieri, printre care și polițistul caracalean Dan Dumitrescu, dat afară din poliție în august. Ieri, 5 persoane au fost trimise în judecată.

Interlopul caracalean Nicuşor Daniel Oacă, Dragoş Măru Bran, Cătălin George Predescu, Nicuşor Camen şi Mircea Adrian Predescu au fost trimiși ieri în judecată într-un dosar în care sunt acuzați de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare, şantaj, proxenetism şi cămătărie.

Pe 3 aprilie, ofiţerii SCCO Olt, sub coordonarea unui procuror DIICOT, au efectuat 32 de descinderi la Caracal, Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcașele și Tia Mare, la audieri fiind aduse 120 de persoane, printre acestea numărându-se și poliţistul Dan Dumitrescu din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, dat afară apoi în poliție în această vară.

Potrivit anchetatorilor, grupul infracțional ar opera de circa cinci ani de zile, ofereau bani cu camătă, cu dobânzi mari și apelau la violență pentru restituire, plasând în același timp fete pentru prostituţie.

,,În urma cercetărilor, a reieşit faptul că, începând cu anul 2014, mai multe persoane violente ar fi constituit un grup infracţional organizat. Acestea acordau împrumuturi cu dobânzi între 20-100% lunar, iar pentru a recupera sumele de bani, recurgeau la ameninţări, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal a persoanelor vătămate. De asemenea, membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei.,, a transmis IPJ Olt.

https://www.diicot.ro/images/galerie/03042019/f_03.04.2019.mp4?_=1

Pe aceeași temă:

DOCUMENT/ Poliția l-a DESTITUIT, sindicatul îl apără: Dan Dumitrescu este MARTOR și contestă decizia șefilor