Studenți bursieri de la Slatina, la Hanovra la târgul pentru tehnică agricolă

844

Cea mai mare expoziţie de maşini agricole din lume este vizitată în această perioadă și de stundenți bursieri ai filialei slătinene a USAMV.

Cei mai buni studenți ai Facultății de Management și Dezvoltare Rurală – fialiala Slatina a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară București sunt recompensați de către universitate cu o vizită de studiu la Hanovra, Germania, la târgul pentru tehnică agricolă AGRITECHNICA. Din delegația studențească fac parte 9 bursieri (primii trei din anii II, III și IV) de la Filiala Slatina, alături de studenți premianți din cadrul filialelor București și Călărași.

Cea mai mare expoziţie de maşini agricole din lume are loc în perioada 10 – 16 noiembrie. Tema acestei ediţii este „Global Farming – Local Responsability”, aducând în prim-plan soluţii inovatoare şi inteligente, adaptate specificului regiunilor agricole ale lumii.

În această vizită de studiu, studenții se bucură să vadă o gamă largă de maşini agricole și se informează asupra celor mai importante tendinţe din sectorul agricol în cadrul conferinţelor şi forumurilor. „Studenții participă la un program atractiv și o serie de evenimente în premieră lansate în cadrul Agritechnica 2019, printre acestea numărându-se noua zonă expozițională „DLG-AgrifutureLab” dedicată start-up-urilor „International Farmers Day”.

Această vizită de studiu este susținută din fondurile USAMV București și are menirea de a pune în legătură studenții participanți (care vor disemina experiența și pentru colegii lor) cu produse şi servicii ale producătorilor şi furnizorilor de echipamente şi input-uri pentru agricultură care acoperă următoarele categorii: tractoare şi tehnică de transport, sol şi sămânţă, recoltare, protecţia şi întreţinerea culturilor, horticultură, păstrare şi depozitare, software pentru agricultură, Input-uri pentru ferme, silvicultură şi peisagistică, know-how, comerţ şi servicii, sisteme, module şi componente. Vizita în cadrul târgului a fost facilitată de echipa Proagroservice România”, anunță facultatea slătineană.