Peste 540 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri, angrenați la secțiile de vot în Olt

65

Sute de angajați ai instituțiilor din subordinea MAI vor asigura în Olt buna desfășurare a procesului electoral. Pe lângă efectivele prezente în misiuni de pază și protecție, ordine publică, siguranță și recunoaștere, vor fi asigurate și rezerve și echipe operative, pregătite să intervină.

Duminică, în Olt sunt așteptați la urne să-și exercite dreptul de a-și vota președintele pentru următorii cinci ani 362.089 de olteni. Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au luat măsuri pentru buna derulare a procesului electoral, angrenând sute de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri.

Astfel, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Olt, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Matei Basarab Olt, precum și alte structuri M.A.I., se vor afla în misiuni, pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot. Peste 540 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri vor fi prezenți duminică, 10 noiembrie, în vederea executării misiunilor de ordine publică la secțiile de votare.

„Din totalul celor 380 de secții de votare, Inspectoratul de Poliție Județean Olt asigură protecția a 223 de secții, repartizate în 217 locații, protecția a 57 de secții revenind în sarcina Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” Olt. Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza și protecția secţiilor de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă. Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate 175 de rezerve și echipe operative, pregătite să intervină.”, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt va avea în responsabilitate 82 de secții de votare, unde, vor fi prezenți peste 160 de jandarmi. Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune. Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor. De asemenea, specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” Olt au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor.