Peste 15.000 de deținuți vor să voteze. Printre ei, 10 în arestul Poliției Olt

37

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunțat că peste 15.000 de deţinuţi şi-au exprimat intenţia de a vota la scrutinul de duminică. Își vor vota președintele și deținuții aflați în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Persoanele aflate după gratii, deţinute în baza unui mandat de arestare preventivă sau care se află în executarea unei pedepse privative de libertate, dar cărora nu li s-a interzis exercitarea drepturilor electorale, votează prin intermediul urnei speciale. O parte și-a exprimat deja în scris  intenția de a participa la scrutinul de duminică, termenul limită pentru depunerea listelor nominale şi a cererilor, la secţia de votare în a cărei rază teritorială se află penitenciarul sau locul de deţinere, fiind preziua votării, cel mai târziu la ora 20,00.

15.043 de persoane private de libertate cu drept de vot şi-au exprimat în scris intenţia de a participa la scrutinul de duminică. Numărul deţinuţilor cu drept de vot se ridică la 17.660, iar al persoanelor private de libertate custodiate de ANP la 20.380.

Și în arestul IPJ Olt se va vota. „Până acum și-au manifestat intenția de a vota la alegerile prezidențiale 10 persoane”, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt. Numărul este estimativ, până mâine la ora 20.00 (termenul limită de depunere a cererilor) putând ajunge în arest și alte persoane care au drept de vot și pot cere să și-l exercite.