BEJ Olt sesizează poliția și dispune primarului comunei Bobicești îndepărtarea afișelor defăimătoare

235

Biroul Electoral Județean Olt a analizat ieri sesizarea PNL Olt privind afișul cu mesaj defăimător scris pe fond roșu: „Pas cu pas, scăpăm de sas!“ lipit pe un panou electoral din comuna Bobicești.

PNL Olt a solicitat BEJ Olt înlăturarea materialelor de campanie care conțin sintagma „Pas cu pas, scăpăm de sas!“, interzicerea acestora și sesizarea Inspectoratului de Poliție Județean Olt pentru efectuarea de verificări și dispunerea măsurilor care se impun pentru încălcarea legii electorale. Liberalii au arătat că, deși social-democrații nu își asumă aceste materiale de campanie, pe afiș este menționat tirajul de 30 de exemplare, dar și faptul că Partidul Social Democrat este beneficiarul materialelor tipărite de AMMA PRINT.

BEJ Olt a dat dreptate liberalilor, trasând sarcini primarului comunei și sesizând IPJ Olt.

Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, acuză jocurile murdare ale adversarilor politici și se declară mulțumit de decizia BEJ Olt. „Afișajul ilegal și defăimător la adresa competitorilor electorali, o altă metodă murdară de campanie marca PSD. Chiar dacă PSD nu-și asumă afișele „clandestine” amplasate pe panourile de afișaj electoral din comuna Bobicești, deși acestea poartă datele de identificare ale beneficiarului, decizia Biroului Electoral Județean emisă în urma sesizării efectuate de PNL Olt a fost una dreaptă, în litera și spiritul legii electorale. Urmează ca și organele de poliție să-și exercite atribuțiile pentru verificarea aspectelor semnalate și aplicarea măsurilor legale în consecință. Nimic, dragi colegi social-democrați, nu vă va ajuta să redobândiți încrederea populară cu care ați fost mandatați în urmă cu 3 ani și nici să convingeți românii de o iluzorie bună credință a PSD și a candidatului său. Cu atât mai puțin denigrarea, jocurile murdare sau niște amărâte de afișe electorale.”, declară Voiculescu.