Deputatul Mihai Niță a preluat conducerea Pro România Olt

398

Începând de ieri, deputatul Mihai Niță, venit la începutul acestei luni în echipa lui Ponta, a preluat conducerea filialei Olt a Pro România. Acesta speră să fie spijinit în continuare de vechea echipă a partidului pentru a întări organizația.

Pe 3 octombrie, plecat de la ALDE, partid pe care l-a condus la Olt și din partea căruia a câștigat actualul mandat în Parlamentul României, deputatul de Olt Mihai Niță a depus cerere de adeziune în partidul lui Victor Ponta. Politician cu experiență (deputat 2016- prezent, senator 2012- 2016 și senator 2008-2012), care a adus în partid o echipă bună, din care face parte și Marius Bălașa, parlamentarul oltean a fost ales de către conducerea centrală a partidului să preia conducerea organizației de la Olt. „Am primit ieri o împuternicire de a coordona filiala Olt până la alegeri.”, a confirmat pentru Realitatea Oltului deputatul Mihai Niță.

Noul coordonator mizează și pe susținerea fostului lider, Dan Silvian, pe care susține că l-a rugat „să rămână să fie mâna mea dreaptă”. Surse din partid spun că Silvian este nemulțumit de schimbarea dictată de la Centru, dar mai ales de aducerea în echipă a lui Marius Bălașa, pe care îl vede ca o amenințare pentru candidatura sa la Primăria Slatina. „Nu s-a decis dacă Dan Silvian, Marius Bălașa sau un alt coleg va fi candidatul pentru Primăria Slatina. Se va face un sondaj, realizat de o firmă specializată, pentru a vedea unde ne aflăm în acest moment pe scena politică județeană, care sunt șansele și cine este candidatul pe care îl susțin oamenii”, declară Niță.

Pro România are formate în acest moment 70 de organizații la nivel de județ, însă Niță spune că echipa trebuie întărită. „Sper să comunicăm, să facem treabă. Avem organizații, însă sunt slabe, formate din puțini oameni. Nu există birou județean, municipal, în niciun oraș… Trebuie să întărim echipa, să lucrăm împreună”, mai spune noul coordonator.