Solidaritatea face MINUNI: băiețelul din Balș, operat în Saint Louis, POATE MERGE

2321

Cristina și Octavian Olteanu, din Balș, au dat o veste minunată celor care s-au implicat în cazul fiului lor Răzvan: în urma celor două operații în St Louis, USA, din august, băiețelul a început să facă primii pași.

„Îi suntem datori băiatului noastru să nu ratăm această oportunitate, mai ales pentru că alternativa este una de coșmar: nu va putea să meargă niciodată și va deveni prizonier pe viață a unui scaun cu rotile”, a fost strigătul de disperare a unei familii din Balș, care își dorea să nu rateze șansa oferită de medicii americani de a încerca să-l salveze pe micuțul Răzvan de la o viață de chin. Oamenii s-au mobilizat exemplar pentru a strânge cei 75.000 de euro de care familia avea nevoie pentru a-i oferi șansa la o viață normală copilului de 6 ani. Iar solidaritatea umană a făcut minuni: băiețelul a fost operat în august, medicii realizând un miracol: acela de a schimba destinul lui Răzvan. Copilul se recuperează rapid, putând face acum primii pași singur. Mama a postat pe pagina de socializare primele imagini cu fiul său mergând.

„La 2 luni de la operațiile din Saint Louis, mulțumim încă o dată tuturor celor care ne-au ajutat să oferim băiatului nostru o viață mai bună!”, a postat mama.

VIDEO cu primii pași ai lui Răzvan:

https://www.facebook.com/100015135521335/videos/734088310439013/

Copilul, dintr-o sarcină gemelară, a fost diagnosticat la vârsta de 1 lună cu paralizie cerbrală, care a dus apoi la stabilirea diagnosticului de tetrapareză spastică. A crescut fără să poată merge, să se joace în voie, să își petreacă timpul cu alți copii de vârsta lui, făcând permanent kinetoterapie, terapie Bobath, ergoterapie, terapie pedia și multe altele.

Despre cazul băiatului, în știrile Realitatea Oltului:

Oamenii au făcut minuni: Răzvan, băiețelul din Balș, va fi operat în St Louis. Suma de care avea nevoie a fost strânsă

sau:

Bălșenii strâng bani pentru un copil de 6 ani, ce poate fi operat în St. Louis