Elevii din Caracal, vizitați de militari participanți la misiuni în teatrele de operații sau misiuni internaționale

77

Elevii de la două licee și două școli generale din Caracal vor afla mâine de la reprezentanți ai instituțiilor de învățământ militar și reprezentanți ai birourilor informare – recrutare informații despre cariera militară. În fața posibililor viitori militari se vor afla și militari participanți la misiuni în teatrele de operații sau misiuni internaționale.

Ministerul Apărării Naționale organizează, în perioada 14-21 octombrie, cea de-a opta ediție a evenimentului Ziua Armatei Romaniei în școli. Echipe formate din militari de la toate categoriile de forțe, elevi și studenți ai instituțiilor de învățământ militar și reprezentanți ai birourilor informare – recrutare vor prezenta elevilor din clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a din licee și gimnazii din țară importanța Zilei Armatei Române, marcată pe 25 octombrie, misiunile desfășurate de militari în țară și în teatrele de operații, precum și informații pentru cei interesați de o carieră militară.

Acțiunea se desfășoară azi și în Olt. „Personal din biroul informare recrutare, împreună cu elevi din Colegiul Național Militar,,Tudor Vladimirescu” Craiova, militari participanți la misiuni în teatrele de operații sau misiuni internaționale și un reprezentant al Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, vor prezenta importanța Zilei Armatei României, tipurile de misiuni executate de militari, precum și elemente care vizează cariera militară și oferta educațională a instituțiilor de învățământ militar. Activitatea se va desfășura în data de 17.10.2019, în garnizoana Caracal.”, anunță Centrul Militar Județean Olt.

Școlile caracalene participante la campania de promovare a carierei militare în rândul elevilor sunt: Colegiul Tehnic Matei Basarab, Colegiul Agricol Dimitrie Petrescu, Școala Gimnazială Nr.3 și Școala Gimnazială Nr.2 Caracal.