Strigare pentru Bursele Bartolomeu. 1 noiembrie, termenul limită pentru depunerea dosarelor

35

Fundația „ Mitropolitul Bartolomeu” oferă 34 de burse elevilor de liceu,  studenților, masteranzilor și doctoranzilor, în anul școlar și universitar 2019-2020. Bursele pentru elevi se acordă pe o perioadă de 8 luni.

În 2017, Liceul Mihai Viteazul Caracal a fost singurul aplicant din județul Olt la bursele oferite de Fundația „Mitropolitul Bartolomeu“ elevilor cu rezultate de excepție la învățătură, dar cu o situație materială precară sau cu situații sociale delicate. Șase liceeni au câștigat burse la concursul fundației, reprezentând o treime din numărul bursierilor elevi. Anul trecut, patru liceeni olteni, de la „Nicolae Titulescu” Slatina, „Mihai Viteazul” Caracal și „A.I Cuza” Corabia, au primit lunar burse de câte 200 de lei, din partea Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”. Cei care doresc să câștige bursa anul acesta se pot înscrie până pe data de 1 noiembrie.

Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” a anunţat deschiderea unui nou concurs pentru 34 de burse oferite elevilor de liceu, studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, în anul şcolar şi universitar 2019-2020, repartizate după cum urmează: 18 burse pentru elevi, în valoare de 300 lei pe lună,  12 burse pentru studenți, în valoare de 400 lei pe lună, 3 burse de cercetare pentru masteranzi, în valoare de 400 lei pe lună și 1 bursă de cercetare pentru doctorat, în valoare de 500 lei pe lună. Bursele pentru elevi, se acordă pe o perioadă de 8 luni, cele pentru studenţi şi masteranzi pe o perioadă de 9 luni, iar bursa pentru doctorat se acordă pe o perioadă de 12 luni, începând cu 1 noiembrie 2019. Masteranzii şi doctoranzii interesați de aceste burse vor trebui să prezinte un proiect de cercetare pe o temă interdisciplinară, din domeniile propuse: teologia şi interpretarea ştiinţelor, teologia şi bioetica, teologia şi mediul înconjurător, teologia şi artele, teologia şi lumea.

Bursierii acestui an vor fi anunțați pe 7 noiembrie.

Fundația a luat ființă în 2008, bazele acesteia fiind puse de către Mitropolitul Bartolomeu din banii obținuți din vânzarea locuinței pe care o deținea în Capitală, acesta retrăgându-se după pensionare la Mănăstirea Văratec.