Doi slătineni au furat mașina pe care trebuiau s-o spele. Jandarmii i-au prins când împingeau de ea s-o pornească

552

Greu la deal cu… hoții mici! Doi tineri, de 16 și 17 ani, au vrut să fure o mașină, însă nu au reușit s-o pornească. Ei au fost surprinși de o patrulă de jandarmi.

Ca-n filmele de comedie s-a derulat furtul unui autoturism, pe care doi tineri slătineni l-au pus la cale, cu scopul de a se plimba cu mașina pe care ar fi trebuit să o spele. Contactul le-a pus probleme, iar împinsul mașinii pentru a o porni le-a atras atenția jandamilor.

„Polițiștii cercetează doi tineri după ce ar fi furat un autoturism cu scopul de a se plimba cu el. Tinerii au fost depistați de o patrulă a Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt. La data de 03 octombrie a.c., în jurul orei 02:00, un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt a depistat pe strada Crișan din municipiul Slatina, doi tineri de 16 și de 17 ani, ambii din municipiul Slatina, în timp ce împingeau un autoturism. La solicitarea colegilor jandarmi, polițiștii s-au deplasat la fața locului și în urma cercetărilor a reieșit faptul că tânărului, de 17 ani, i-a fost încredințat autoturismul respectiv în vederea spălării acestuia, urmând ca proprietarul să ridice mașina ziua următoare.”, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Cei doi nu au putut porni mașina cu cheia încredințată de către proprietar, așa că au demontat contactul și au tăiat firele de la contact. Mai trebuia un pic de „vânt” și s-ar fi putut plimba, însă ghinionul le-a scos în cale patrula de jandarmi.

Acum, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina îi cercetează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt în scop de folosință.