Florin Iordache despre moțiunea de cenzură: este o urgență să arătăm că acești 237 care au semnat nu vor vota

120

Deputatul PSD de Olt Florin Iordache a anunțat azi că moțiunea de cenzură va fi citită astăzi și că va fi votată sâmbătă.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, deputat de Olt, a declarat azi că „Programul pe care cele doua Birouri Permanente Reunite (BPR) l-au stabilit: la ora 15:00, azi, citirea (motiunii – n.red.) si sambata, la ora 11:00, dezbatere si vot. „. În cazul în care nu va fi cvorum pentru votarea moțiunii sâmbătă, Biroul Permanent se va reuni din nou și va stabili o altă dată pentru citirea și votarea moțiunii.

Iordache a spus că „urgența” PSD este să arate că opoziția nu este capabilă să se mobilizeze pentru a vota moțiunea.

 „Cei 237 care au semnat înseamnă că au și citit ceea ce au semnat. În consecință, se pot exprima și sâmbăta, și vinerea, și joia. Deci, care este diferența că exprimă votul vinerea sau sâmbăta sau duminica?Au mai fost moțiuni de cenzură care au fost citite și duminica. Din câte știu eu, dacă există o urgență pentru a debarca acest guvern, putem veni și sâmbăta, putem veni și duminica. Înțeleg că este o urgență să fie debarcat acest guvern. Pentru noi este o urgență să arătăm că acești 237 care au semnat nu vor vota. Noi spunem foarte clar că această moțiune de cenzură nu are nici substanță și nu poate convinge, deci nu va putea fi adoptată”, a declarat Florin Iordache.