Dulceață, sirop, oţet şi apă de trandafiri, produse-n Olt, la o expoziţie în Bulgaria

540

Afacerea dulce şi parfumată a familiei Florescu, din Piatra- Olt, a ajuns să fie cunoscută şi de către bulgari. Oltenii îşi prezintă zilele acestea oferta produselor realizate din trandafirii cultivaţi la Criva, prin intermediul Programului Interreg V-A România-Bulgaria, program finanțat de UE.

De câţiva ani, la Criva, sat aparţinând de oraşul Piatra- Olt, soţii Stela şi Costache Florescu au pus bazele unei afaceri dulci şi parfumate. Au pornit cu cultivarea de trandafiri de Damasc, iar acum au ajuns să transforme petalele catifelate în dulceaţă, sirop, oţet sau apă de trandafir. Zilele acestea, produsele realizate în satul oltenesc au ajuns la un târg de produse tradiţionale din Bulgaria.

„Am dus produsele noastre din trandafir la expoziția din Bulgaria, festivalului din orașul Vrața, desfășurat în cadrul programului european Interregio. Mulțumim organizatorilor pentru invitație, ne bucuram că am cunoscut oameni frumoși, români și bulgari.”, a postat familia Florescu, mândră că a ajuns ca afacerea să fie recunoscută şi peste hotare.

Produsele realizate în Olt, sub denumirea „Căsuţa Trandafirilor”, unitatea fiind „înregistrată pentru sănătatea alimentului”, cum anunţă producătorii, pot fi comandate de către cei care vor să resimtă aroma dulceţei de trandafiri sau a altor produse cu aplicaţii terapeutice (cu acţiuni antiseptice, antimicotice, antitumorale, astringente, tonifiante) prin mesaj pe pagina de socializare, telefonic, on-line sau de la sediul firmei, unde poate fi vizitată și plantația.