Slătinean, decorat cu cea mai înaltă distincție din sistemul național: Ordinul Național “Steaua României”, în grad de Cavaler

113

Cel mai performant alpinist din istoria României, Horia Colibășanu, născut la Slatina și declarat Cetăţean de onoare al municipiului, de profesie medic stomatolog, stabilit în Timişoara, va intra, după doi ani de la decernare, în posesia celei mai înalte distincții din sistemul național, pe care o poate acorda Președintele României.

Astăzi, Președintele Klaus Iohannis îl va decora astăzi pe sportivul Horia Colibășanu cu Ordinul Național “Steaua României”, în grad de Cavaler. Ceremonia va avea loc la ora 16.00, la Palatul Cotroceni.

Sportivul intră astăzi în posesia decorației, însă ea i-a fost acordată de președintele Iohannis în iunie 2017, “în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru performanța sportivă deosebită obținută în expediția din munții Himalaya, pentru determinarea, pasiunea și perseverența cu care și-a desăvârșit poziția de alpinist ultra-performant la nivel național și internațional, precum și pentru contribuția semnificativă adusă alpinismului românesc”.

Horia Colibășanu este alpinistul român care a urcat pe opt dintre cele mai înalte vârfuri alpine ale lumii: K2 (8.611m), Manaslu (8.163m), Dhaulagiri (8.167m), Shishapangma (8.027m), Annapurna (8.091m), Makalu (8.463m), Lhotse (8.516m), Everest (8.848m).