Start programului „Casa Verde”. Dosarele nu se depun la Agenția de Mediu, ci la instalatorii validați- 4 în Olt

980

Astăzi se dă startul Noul Program “Casa Verde”, destinat instalării de panouri fotovoltaice. Oltenii, persoane fizice, pot deveni și producători de energie electrică. Prin accesarea programului, pot fi instalate sisteme de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională.

Începând de azi, oltenii interesați să-și instaleze panouri fotovoltaice, pot depune dosarele la agenții economici validați pentru programul Casa Verde. Anul acesta nu se derulează programul pentru panouri solare.

Dosarele de finanţare pentru noul program se vor depune exclusiv electronic, iar pentru fiecare proiect eligibil solicitantul poate primi 20.000 de lei, indiferent de costul instalaţiei, diferenţa urmând să fie suportată de către acesta. Cu banii dați de stat, pot fi cumpãrate pentru a fi instalate pe case zece panouri, care asigurã jumãtate din consumul unei case de 100 de metri pãtrați.

Prin bugetul alocat pentru acest program vor putea fi finanţate proiecte pentru circa 33.000 de unităţi locative.

La nivel național au fost validați 260 de agenți economci, lista putând fi consultată aici: https://afm.ro/main/programe/sisteme_fotovoltaice/2019/instalatori_validati-20190826.pdf

Din județul Olt, 4 agenți economici au fost validați: