Proiecte pe fonduri europene, de 270.000 de euro, derulate la Gura Padinii

184

Spațiu de agrement și pescuit, parc în curtea căminului cultural și dotarea cu un buldoexcavator sunt proiectele derulate de către administrația locală din Gura Padinii, cu fonduri europene.

Începând din această săptămână, comuna Gura Padinii se poate lăuda cu deținerea unui buldoexcavator, achiziția fiind făcută prin intermediul unui proiect cu fonduri comunitare. „Utilajul multifuncțional a fost achiziționat din fonduri europene nerambursabile prin intermediul GAL Ecoleg Dunăre-Olt și AFIR, valoarea proiectului fiind de aprox. 70 000 euro”, explică edilul Geo Cranta.

Acesta nu este singurul proiect cu fonduri europene derulat de administrația din Gura Padinii. Primarul a anunțat demararea altor două proiecte: „Săptămâna viitoare vom începe lucrările la alte două proiecte finanțate tot din fonduri europene, prin intermediul Programului Operațional de Pescuit (POPAM). Aceste două proiecte presupun amenajarea unui spațiu de agrement și pescuit și amenajarea unui parc în curtea căminului cultural. Valoarea acestora se ridică la 200 000 euro, fiind de asemenea 100% nerambursabile.”

Proiectul privind punerea în valoare a zonei pescărești, în prezent cu venituri reduse și infrastructură deficitară (pe o suprafață de 977,18 km2,  amplasată pe cursul râului Olt și al Dunării, în care se găsește Lacul de acumulare Izbiceni, dar și numeroase bălți amenajate) este unul amplu, derulat de “Grupul Local Prietenii Pescarilor Olteni”, parteneri publici fiind: Consiliul Județean Olt, Orașul Corabia și comunele Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea, Gîrcov, Giuvărăști, Izbiceni și Tia Mare.