Începe construcția Drumului Expres pe tronsonul ce tranzitează Oltul. 400 de persoane vor lucra la construcția drumului

3031

Au fost aduse agregatele pentru asfalt și în curând se va da drumul construirii Drumului Expres Craiova- Pitești, pe tronsonul ce tranzitează județul Olt. Astăzi, prefectul județului Olt, Angela Nicolae, a convocat în ședință membrii grupului de lucru.

35 de persoane, reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în monitorizarea stadiului desfăşurării lucrărilor necesare implementării proiectului „Drum Expres Craiova – Piteşti”, dar și ai primăriilor localităţilor din județ care vor fi tranzitate de drumul expres au fost astăzi convocați la Prefectura Olt. Lor li s-au alăturat vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu, subprefectul județului Olt, Florin Dumitru și directorul de șantier al drumului expres, Victor Constantinescu.

„Din punct de vedere al constuctorului, directorul de șantier a declarat că sunt pregătiți să demareze lucrarea, fiind aduse deja agregatele pentru asfalt (75 de mii de tone), se lucrează la montarea stației de asfaltare, precum și la cele două stații de betoane, iar după data de 15 septembrie 2019 vor sosi și instalațiile pentru forat. Totodată, directorul de șantier a precizat că în jur de 400 de persoane vor lucra la construcția drumului”, a transmis Prefectura Olt.

Prefectul Angela Nicolae a solicitat tuturor membrilor să identifice până săptămâna viitoare, când va avea loc o nouă ședință, toate problemele legate de construcția drumului, conform competențelor fiecărei instituţii, în vederea analizării și luării, în regim de urgență, a măsurilor legale care se impun.

Tronsonul 2 (39,85 km), format din două loturi, – are ca punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final în apropierea municipiului Slatina, la intersecția cu DN 65B în zona localității Valea Mare. Acesta traversează teritoriile administrative ale urmatoărelor localități: Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Milcov, Slatina și Valea Mare. Prin execuția Lotului 1 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Balș, iar prin execuția Lotului 2 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Slatina, prin redirecționarea traficului greu în afara acestor localități.

Lotul 1 (18,5 km) – cu Varianta de ocolire BALȘ  – traversează în județul Olt teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza și Piatra Olt. Câștigatorul desemnat pentru Tronsonul 2 – Lotul 1 este Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL (Romania) cu o valoare a ofertei de 661.452.009,54 LEI fără TVA, echivalentul a aproximativ 141 milioane Euro fără TVA

Lotul 2 (21,35 km) – cu Varianta de ocolire SLATINA – se întinde intre km 36+200– km 57+550. Acesta traverseaza teritoriile administrative ale următoarelor localități: Slătioara, Ulmi, Milcov, Slatina și Valea Mare. Operatorul economic care va realiza proiectarea și executia Tronsonului 2 – Lotul 2 este Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL (ROMÂNIA). Valoarea contractului este de 792.189.981,56 LEI fără TVA, echivalentul a 168 milioane Euro fără TVA, având un cost/km de 7,8 milioane euro fără TVA.