Primul festival pescăresc din Olt: concurs, muzică și mâncare

430

Pe 7 și 8 septembrie, în județul Olt este organizat primul festival pescăresc. Acesta face parte dintr-un proiect cofinanțat de Uniunea Europeană, fiind organizate concursuri de pescuit pentru femei, copii și bărbați, expoziții tradiționale, ateliere, spectacole în aer liber și mâncare pescărească.

Asociația pentru Dezvolatre Durabilă Slatina organizează în localitatea Dobrosloveni, Lacul Frăsinet, prima ediție a Festivalului  de Pescuit Recreativ. Pe toată durata evenimentului vor fi organizate expoziții de obiecte tradiționale locale, dar și concursuri de pescuit distincte destinate femeilor, copiilor și bărbaților. Nu vor lipsi sesiunile de informare privind activitatea de pescuit pentru participanți, activități pentru copii (confecționarea de bărci de hârtie, meșteșugărit/ activități practice), dar și un spectacol în aer liber. Îi vor încânta pe participanți: Sorina Dinu, Dorina Mete, Costel David și Ansamblul Izvorașul.
Festivalul se va încheia cu un eveniment gastronomic – mâncare pescărească.

Festivalul face parte din cadrul proiectului „AA Danube: Pescuit recreativ de-a lungul Dunării: itinerarii piscicole danubiene”, cofinanțat de UE prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V- A România- Bulgaria.