Deputatul Iancu: „Aproximativ 5 milioane de pensionari primesc acum pensii mai mari cu 15%”

70

Luna septembrie a început cu majorările de pensii promise de Guvern. Deputatul de Olt Marius Iancu îşi informează alegătorii că pensiile au fost mărite pentru ca beneficiarii lor să aibă un trai decent. Punctul de pensie s-a majorat începând de ieri.

De la 1 septembrie, au fost majorate cinci milioane de pensii, prin creşterea punctului de pensie la 1.265 de lei. Procentual, creşterea pe care o vor avea pensionarii pe talon va fi de aproximativ 15%. Între măsurile care intră în vigoare de la 1 septembrie se numără și reducerea sau eliminarea impozitării pensiilor. Măsura a fost adusă la cunoştinţa oltenilor de către Marius Iancu, deputat de Olt, pe pagina sa de socializare.

„Așa cum a promis, PSD a mărit, gradual, pensiile românilor pentru ca pensionarii să aibă un trai decent. Aproximativ 5 milioane de pensionari primesc acum pensii mai mari cu 15%, după ce valoarea punctului de pensie a crescut de la 1100 lei la 1265 lei, odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a Pensiilor. Și pensia minimă a crescut cu 64 lei, de la 640 lei la 704 lei, iar indemnizația de însoțitor în cazul pensionarilor cu invaliditate se majorează de la 880 lei la 1012 lei. Din 2016, punctul de pensie a crescut cu 45%, iar pensia minimă cu 76%. Următoarea majorare a pensiilor va fi la 1 septembrie 2020. Noi ne-am respectat promisiunile și suntem alaturi de fiecare român!”, a scris Iancu.