Un ambulanțier al Stației Corabia a primit salariu, fără a se duce la muncă. A fost plasat sub CONTROL JUDICIAR pentru complicitate la fals intelectual

626

La finele anului trecut, 14 ambulanțieri în cadrul Servicului de Ambulanță Corabia au fost acuzați de săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals și uz de fals, 13 dintre ei fiind plasați de către procurorii Olt sub control judiciar, fiindu-le interzis să-și desfășoare activitatea. Din dosarul penal a fost disjunsă cauza unuia dintre ambulanțieri, acuzat acum că și-ar fi însușit drepturi salariale de 15.000 de lei, deși nu ar fi fost la serviciu.

http://realitateaoltului.ro/2018/12/05/imagini-inedite-cum-furau-ambulantierii-din-corabia-motorina-destinata-interventiilor-de-urgenta/

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au desfășurat activități de urmărire penală în urma cărora a reieșit faptul că, în perioada 2017-2018, un bărbat, de 46 de ani, din comuna Gârcov, județul Olt, în calitate de ambulantier și-ar fi însușit drepturile salariale în valoare de 15.000 de lei, fără a se prezenta la serviciu. În cauză, la data de 7 august a.c., Parchetul de pe lânga Judecatoria Corabia a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile, fața de bărbat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la fals intelectual”, a transmis IPJ Olt.

Polițiștii continuă cercetările și față de alte persoane. Cauza a fost disjunsă din dosarul penal în care mai mulți ambulanțieri sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Ambulanțierii sunt  bănuiți că, în perioada 2015-2018, și-ar fi însușit, în mod repetat, combustibil din cota alocată lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul instituției publice.

Din martie, 7 dintre ambulanțieri nu mai au interdicție de a-și desfășura activitatea.

Despre caz:

VIDEO Procurorul de caz dezvăluie cum furau ambulanţierii din Corabia combustibilul