Cazul Alexandra: Al doilea consilier local PSD Caracal și-a dat DEMISIA

1307

Evenimentele din Caracal au determinat doi aleși ai comunității să-și dea demisia din Consiliul Local. Ambii sunt membri PSD.

Curge cu demisii și în Consiliul Local Caracal în urma cazului dispariției Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, despre care Gheorghe Dincă a mărturisit anchetatorilor că le-ar fi răpit, violat și ucis. Pe 31 iulie, Toma Pruna, consilier local al PSD în Caracal, a demisionat. „Dacă eu sunt consilier local şi la noi în localitate se întâmplă asemenea atrocităţi, orori, cineva trebuie să demisioneze. Eu am decis să fiu eu acea persoană, pentru că m-am gândit că în timp ce stăteam confortabil în fotoliul de consilier municipal fetele acestea nevinovate erau chinuite şi treceau prin orori. Este o decizie personală, n-am discutat cu nimeni despre demisia din CL Caracal, nici de la partid, nici în consiliu. Mă gândesc la familiile fetelor şi la cât de dramatice sunt pentru ele aceste momente. Sper ca familiile Alexandrei şi Luizei să aibă multă putere pentru a trece prin aceste momente dificile”, a declarat profesorul Prună.

Astăzi, un alt coleg consilier i-a urmat exemplul.  Dr. Conea Cristian Enache a anunțat că renunță la calitatea de consilier local. “Asocierea între actul politic local și autorităților locale cu lumea interlopă și structurile de criminalitate organizată, dar și întregul lanț de erori al instituțiilor statutului, nu numai că nu ne face cinste, dar lasă loc de interpretări. Deoarece nu mă simt implicat în niciun fel în aceste activități și nu doresc ca numele meu să fie legat de acest oprobriu al societății civile, în semn de protest față de situația actuală, doresc să mă retrag din funcția de consilier local PSD al Primăriei Caracal”, a declarat dr.Conea.