Angela Nicolae, prima femeie prefect a Oltului

1575

Oltul are o nouă conducere la Instituţia Prefectului. În şedinţa de astăzi, Guvernul a decis încetarea mandatelor prefectului Neacşu şi Ioniţă şi numirea în funcţia de prefect a judeţului a unei femei -Angela Nicolae.

Guvernul a aprobat azi trei hotărâri: privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Olt de către Neacșu Petre-Silviu; privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Olt de către Nicolae Angela; privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Olt de către Ioniță Radu-George.

Astfel, Oltul are prima femeie- prefect din istoria instituţiei ce repreyintă Guvernul în teritoriu. Angela Nicolae vine de pe funcţia de șef serviciu la Serviciul Resurse Umane și Managementul Unităților Sanitare din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Olt. Este căsătorită, fiind soţia directorului adjunct al Casei de Pensii Olt, Iulian Nicolae,are 2 copii (gemeni) de 6 ani.

Cei doi subprefecţi vor fi numiţi zilele următoare, una dintre propuneri, venită din partea ALDE Olt, fiind Florin Dumitru, economist la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Olt, fost director adjunct în cadrul AJOFM Olt.

Silviu Neacşu a fost numit în funcţia de prefect pe 11 aprilie 2014, iar subprefectul Radu Ioniţă numit pe 23 mai 2017.