O femeie, noul prefect al județului Olt

1804

Silviu Neacșu și Radu Ioniță au fost demiși de către premierul Dăncilă în urma izbucnirii scandalului de la Caracal. O femeie este propunerea PSD Olt pentru funcția de prefect, în timp ce ALDE Olt a propus un economist.

Cazul de la Caracal a dus la decapitarea conducerii Prefecturii Olt. Pe 27 iulie, Viorica Dăncilă l-a demis pe subprefectul de Olt și l-a chemat din concediu pe prefectul de Olt pentru a-l demite. Prefectul Silviu Neacşu (numit în funcţie pe 11 aprilie 2014) și subprefectul Radu Ioniţă (numit pe 23 mai 2017) vor mai rămâne încă pe funcții, eliberarea din funcție și numirea înlocuitorilor urmând a se face prin ședință de Guvern, la propunerea ministrului de Interne. Cum astăzi ministrul Moga și-a anunțat demisia, este puțin probabil că schimbarea conducerii instituției ce reprezintă Guvernul în teritoriu se va afla pe ordinea ședinței de mâine.

Potrivit surselor Realitatea Oltului, propunerea PSD Olt pentru funcția de prefect este Angela Nicolae, șef serviciu la Serviciul Resurse Umane și Managementul Unităților Sanitare din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Olt. Pentru funcția de subprefect, ALDE Olt l-a propus pe Florin Dumitru, economist la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Olt, fost director adjunct în cadrul AJOFM Olt.