Echipa de scafandri din Olt a plecat la mare. Va interveni pe litoral, în Mangalia și Eforie Nord

46

Persoanele aflate în pericol de înec în mare, pe litoralul românesc, vor fi salvate și de către salvatori olteni. În județul nostru, la nevoie, vor acționa scanfandri din județele vecine.

Pentru că suntem în plin sezon estival iar plajele românești sunt aglomerate, scafandri de la Olt au fost solicitați pentru a oferi ajutor colegilor care intervin pe litoral. Astfel, începând de astăzi, echipa de scafandri a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt va acționa în zone stabilite de ISU Constanța, în sprijinul cetățenilor aflați în pericol de înec.

„Începând de astăzi, timp de două săptămâni, cinci scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt vor asigura intervenția pe litoralul românesc. Plutonier adjutant Barcan Viorel-Sandu, Plutonier adjutant Mitrache Marius-Dumitru, Plutonier major Costea Marius Adinel, Plutonier major Pică Gabriel și Plutonier major Călin Ionuț Tiberius vor desfășura misiuni de patrulare cu ajutorul ambarcațiunilor cu motor și vor acționa pentru salvarea persoanelor aflate în pericol de înec.”, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

În perioada în care nu se vor afla în posturile amplasate pe plajele din Eforie Nord și Mangalia, scafandrii olteni se vor pregăti alături de instructorii din cadrul ISU „Dobrogea” al județului Constanța și vor desfășura misiuni de scufundare în Marea Neagră.

În această perioadă, misiunile de căutare-salvare în mediul acvatic vor fi asigurate de echipele de scafandri din județe limitrofe– Dolj, Vâlcea, Argeș, Mehedinți și Teleorman.

După întoarcerea de pe litoral, echipa de căutare-salvare în mediul acvatic va asigura intervențiile și în județele limitrofe, în funcție de concediile colegilor.