Paul Stănescu vrea candidatură la prezidențiale sub sigla Alianței PSD-ALDE și ProRomânia

42

Preşedintele PSD de Olt, Paul Stănescu, a cerut ieri, în Comitetul Executiv Național al PSD, un candidat comun al PSD-ALDE-Pro România pentru alegerile prezidenţiale de la finalul anului. Potrivit vicepreședintelui social-democraților, acesta ar trebui desemnat dintre Gabriela Firea și Călin Popescu Tăriceanu. Ședința CEx a fost una cu scântei.

Informații importante despre atmosfera din cadrul Comitetului Executiv Național al PSD au fost făcute publice de colegii din presa central. Potrivit stenogramelor, au existat tensiuni între principalii lideri ai partidului-Gabriela Firea și Paul Stănescu, pe de o parte, și președintele partidului Viorica Dăncilă. În timp ce noul lider al PSD își dorește un candidat al partidului în cursa pentru Cotroceni, președintele PSD Olt și vicepreședinte al partidului vrea o candidatură sub sigla Alianței PSD-ALDE, cu sprijinul ProRomânia. Paul Stănescu a propus ca adversarul lui Klaus Iohannis să fie ales în urma unui sondaj, din rândul candidaților care stau cel mai bine în preferințele electoratului, pronunțând în acest context două nume: Gabriela Firea și Călin Popescu Tăriceanu.

În opinia lui Stănescu, șansele unui candidat al Alianței sunt mai mari decât ale unuia desemnat de PSD și susținut doar de membrii principalului partid de guvernământ. Vicepreședintele social-democraților și-a prezentat anterior susținerea pentru nominalizarea primarului general al Capitalei drept candidat la scrutinul prezidențial.

Același punct de vedere a fost prezentat în CEx și de Gabriela Firea, primarul Bucureștiului.

„De putut poate să candideze PSD și de unul singur, dar pentru a-și maximiza șansele, eu cred că trebuie să desemneze cel mai puternic candidat, cel mai votabil candidat și, obligatoriu, din punctul meu de vedere o alianță electorală cu ALDE și Pro România. 100% merg pentru această alianță”, a spus  Firea.

Viorica Dăncilă nu exclude o candidaturăa sa la funcia supreme în stat. PSD urmează să stabilească persoana care va intra în competiția politică supreme în cadrul unui congress ce va avea loc pe 3 august.