Peste 100 de polițiști, în razie la târguri și comercianții de animale și produse de origine animală

192

Aflat sub alertă de pestă porcină, județul Olt a fost în acest week-end călcat de  peste 100 de polițiști olteni, la care s-au adăugat specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Olt, care au controlat comercianții de animale vii și de produse din  carne. Controalele au vizat cu precădere piețele, târgurile și  magazinele din apropierea acestora.

În perioada 12-14 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au efectuat o acțiune pe raza județului Olt, în scopul prevenirii și combaterii acțiunilor ilegale privind comerțul cu produse de origine animală. Acțiunea s-a desfășurat în contextul apariției focarelor de pestă porcină pe raza județului.

„Activitățile au fost desfășurate în zone predispuse comerțului ilegal stradal, fiind verificate 66 de societăți comerciale și 58 de persoane fizice, ocazie cu care au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale în valoare de 85800 lei, fiind ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 1180 lei.”, anunță IPJ Olt.

La acțiune au participat peste 100 de polițiști din cadrul structurilor de investigare a criminalității economice, ordine publică și poliție rutieră împreună cu specialiști  din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Olt.