Primăria Slatina pune la pământ terasele ilegale sau care ocupă prea mult din trotuar

390
foto: Olt- Alert

În urma unei acțiuni ample a Poliției Locale de verificare a teraselor și comercianților care au amplasat tonete, vitrine sau mese pe domeniul public, Primăria Slatina a decis ca două mari terase din municipiu să fie demolate: cea de la Cinema Slatina și cea de la „La Dolce Vita”.

Începând de mâine, administratorul terasei de amplasate în fața Centrului Cultural „Eugen Ionescu” Slatina trebuie să demoleze construcția de pe trotuar. „În cazul terasei de la Cinema, agentul economic nu a respectat autorizaţia de construcţie. A fost amendat şi în termen de zece zile de la constatarea contravenţiei, are obligaţia să aducă terenul la forma iniţială. Adică, pe 12 iulie trebuie să înceapă procesul de demolare a construcţiei. În caz contrar, se va aplica amendă de la 50.000 la 100.000 lei, iar Primăria Slatina va demola construcţia”, a declarat primarul Emil Moţ.

Aceeași soartă o va avea și terasa localului ”La Dolce Vita”, chiar dacă acum funcționează legal. Mai mulți cetățeni l-au apostrofat pe primar că aceasta ocupă mare parte din trotuar. Răspunsul oferit ieri de către municipalitate la sesizarea unui cetățean, pe pagina de socializare, a fost că agentului economic nu i se va mai prelungi autorizația: „Din punct de vedere legal terasa la care dumneavoastră faceți referire este în conformitate cu regulamentul privind amplasarea teraselor pe raza municipiului Slatina, regulament vechi și neschimbat din anul 2007. În prezent, aceasta locație are autorizație de construire până în luna august , autorizație ce nu va mai fi prelungită. Având în vedere faptul că mai mulți cetățeni au adus sesizări cu privire la terasa restaurantului „Dolce Vita”, începând de anul viitor vom schimba regulamentul actual, cu unul nou care va permite ocuparea unei suprafețe reduse din domeniul public.”.

Măsurile privind ocuparea domeniului public de către comercianți vin în urma unui control amplu efectuat acum circa două luni de zile de către Poliția Locală Slatina. Au fost verificaţi 60 de agenţi economici, aplicându-se 37 de sancţiuni, valoarea totală a amenzilor ajungând la 14.350 lei. Cei prinși încălcând legislația, vor fi reverificați. „Au fost identificate nereguli și la terase, însă majoritatea sancțiunilor au fost aplicate agenţilor economici care au amplasat pe domeniul public vitrine, lăzi frigorifice şi tonete de îngheţată, mese fără scaune pentru alimente de tip fast-food sau au amplasat terase în toată regula, deşi nu aveau autorizaţii în acest sens. Vom reveni în control acolo unde au fost identificate nereguli și s-au dat termene de intrare în legalitate”, declară Adrian Pop, directorul Poliției Locale Slatina.

Despre acțiunea de verificare a teraselor:

Patronii de terase, amendați de polițiștii locali