Elevă de la Greceanu și profesorul său, la Turneul internațional al tinerilor fizicieni, Varșovia

737

300 de tineri fizicieni reprezentând 38 de state se întrec în această perioadă la “International Young Physicists’ Tournament”, Varșovia, Polonia. Din lotul României face parte și o elevă din Olt, însoțită de profesorul său.

Una dintre cele mai importante și mai influente competiții anuale din lume în domeniul fizicii se desfășoară în perioada 6- 15 iulie  în Polonia, la aceasta participând 300 de elevi din 38 de țări. Echipa României este formată din cinci elevi, dintre care trei din Brașov, unul din Craiova și unul din Slatina. Calificată la etapa națională și selectată în lot este eleva Teodora Ionică, de la Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina, însoțită de profesorul său, Marian Anghel, care coordonează lotul României. “International Young Physicists’ Tournament” este găzduit la Universitatea de Tehnologie din Varșovia.

Eleva Teodora Ionică s-a calificat al doilea an consecutiv în lotul de 5 elevi al României la concursul internațional de fizica experimentală pe format de debate, anul trecut participând la faza internațională a concursului, ce s-a desfășurat la Beijing.

Competiția se bazează pe luptele fizicii.  Elevii vor prezenta una din problemele Turnirului IYPT 2019 Polonia, în calitate de REPORTER, apoi vor răspunde întrebarilor Juriului. Conform Regulamentului IYPT, prezentarea și toate discuțiile vor fi în limba engleză.

Azi sunt programate rundele III și IV din luptele fizicii. Pe 12 iulie va fi marea finală și decernarea premiilor. Participă echipaje din: Australia, Austria, Belarus, Brazilia, Bulgaria, Canada, Chile, China, China Taipei, Croația, Cehia, Germania, Grecia, Ungaria, India, Iran, Coreea, Macedonia, Macao, Mexic, Noua Zeelandă, Nigeria, Pakistan, Polonia , România, Rusia, Serbia, Singapore, Slovacia, Africa de Sud, Suedia, Elveția, Thailanda, Tunisia, Turcia, Ucraina, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii. Romania va fi gazda Concursului Internațional IYPT 2020.