Accidentul de la Priseaca a golit rezerva de sânge a Oltului. Şefa Centrului de Transfuzii face apel la donatori

25749

Codul Roşu declanşat la nivelul judeţului Olt a băgat în alertă nu numai pompierii şi personalul d epe ambulanţă, dar şi medicii şi asistentele de la Spitalul Judeţean Slatina, precum şi Centrul de Transfuzii Sanguine. Cum rezerva de sânge a fost folosită pentru acest caz, oltenii sunt aşteptaţi de mâine să doneze.

7 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 echipaj descarcerare, 1 autospecială de stingere cu modul de descarcerare (peste 30 pompieri), precum și 9 ambulanțe SAJ, la care s-au adăugat cadrele medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina, fiind chemate de acasă 15 medici şi 30 de asistente medicale de la Ortopedie au intervenit azi. La Priseaca, pe DN 56, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate 6 vehicule: 1 microbuz transport persoane, 1 autoutilitară de transport vehicule, 1 autotren  și 3 autoturisme. Au fost implicate 19 persoane, una dintre victime fiind găsită decedată.

În urma accidentului, şefa Centrului de Transfuzii Sanguine Slatina a făcut apel pe reţeaua de socializare ca de mâine dimineaţă oltenii să vină să doneze pentru a salva viaţa semenilor, stocul de sânge al centrului fiind epuizat.

„A avut loc un accident grav cu 15 victime pentru care am dat rezerva noastră de sânge spitalulului județean Slatina.  Va rugăm să veniți la centrul de sânge din Slatina, începând cu 8 dimineața, să donați sânge pentru răniți! Au mare nevoie de dumneavoastră! Mulțumesc! „, este apelul dr. Ramona Lesnic.

Despre accident:

VIDEO-FOTO/ Accident cu 19 victime, una DECEDATĂ, la Priseaca, 6 vehicule implicate. S-a activat Planul Roșu