24 de proiecte de interes local, FINANȚATE de Primăria Slatina. Vezi cine primește cei mai mulți bani și pentru ce

229

Simpli slătineni, asociații sau fundații din Slatina care doresc să pună în practică un proiect prin care să promoveze municipiul au putut solicita și în acest an fonduri nerambursabile de la primărie. Administrația locală pune la bătaie o sumă mai mică decât anul precedent, fiind selectate 24 de proiecte.

Și anul acesta Consiliul Local al municipiul Slatina va sprijini organizaţiile neguvernamentale, asociaţii sau fundaţii, culte religioase şi persoanele fizice, în derularea de acţiuni cu caracter specific domeniilor: cultural, social, sportiv, culte religioase, învăţământ, sănătate, mediu etc. Ziele acestea, Comisia de evaluare și selecționare a proiectelor a decis să aloce finanţări nerambursabile de la bugetul local pentru 24 de proiecte. Dacă anul trecut bugetul programului a fost de 1 milion de lei, anul acesta este mai mic, de 844.000 lei. Lista acestora va fi supusă aprobrii consilierilor locali, în următoarea ședință.

Anul acesta, cele mai mari sume alocate- 90.000 de lei, merg către ASOCIAȚIA BMW E30 pentru organizarea evenimentului Oltenia Wheels, la acre sunt așteptați cei mai buni piloți de drift, și către Asociația Tinerilor Slătineni- partea a doua a proiectului „De ce să-i condamni? Fii responsabil!”.

Anul trecut, au fost finanțate 26 de proiecte, cu sume cuprinse între 5.000 de lei și 131.000 de lei. Cele mai mari finanțări le-au obținut proiectele Asociației culturale Amprente oltene pentru realizarea unui film și breviar documentar și Asociația cultural- artistică Lyra.