Start înscrierilor la Festivalul ,,CÂNTECELE DUNĂRII”, Ianca. Marele Premiu: 2.000 de lei

260

De 18 ani, la Ianca se deschide o poartă folclorului autentic, tineri veniți din toată țara demonstrând că sunt demni continuatori ai muzicii populare românești. Organizatorii au dat startul înscrierii pentru ediția a XIX-a.

În sudul Oltului, la Ianca, vor răsuna din nou Cântecele Dunării, concurs ce pune an de an în valoare calitățile interpretative ale tinerilor cu vârste între 15 și 25 de ani. Festivalul – Concurs de Interpretare a Cântecului Popular ,,CÂNTECELE DUNĂRII”- ediția a XIX-a, se va desfășura în perioada 29 – 30 iunie în satul Potelu, organizatorii oferind cazare și masă concurenților. Înscrierile se fac până pe data de 27 iunie.

Soliștii vor fi acompaniați de Orchestra Ansamblului Profesionist Doina Oltului, condusă de maestrul dirijor Cristian Dumitru, trebuind să se prezinte în concurs cu port poular autentic, specific zonei pe care o reprezintă, dar și cu două melodii de zonă, de factură ritmică diferită, de preferat una dintre piese doină sau baladă.

Organizatorii- Primăria Ianca în colaborare cu Centrul Județean de Cultură și Artă al CJ Olt – vor recompensa cele mai bune voci cu premii substanțiale, marele premiu fiind în valoare de 2000 de lei.

Andreea Dinu, Bobicești, câștigătoarea Trofeului de anul trecut
Andreea Dinu, Bobicești, câștigătoarea Trofeului de anul trecut