Fonduri europene pentru reabilitarea Liceului „Diaconescu” Potcoava. Edilul a semnat ieri contractul de finanțare

1039

Primarul orașului Potcoava, Nicușor Manuel Enăchioaia, a semnat ieri la ADR SV Oltenia contractul de finațare a proiectului privind reabilitare termică a Liceului „Ștefan Diaconescu”. Investiția se ridică la 1,19 milioane lei.

Directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, a semnat ieri cu Nicușor Manuel- Enăchioaia, primarul orașului Potcoava, un contract de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Proiectul „Reabilitare termică – Creșterea eficienței energetice în clădirile publice – Liceul Ștefan Diaconescu” are o valoarea totală de 1.193.594,04 lei, din care suma solicitată este de 862.553,65 lei (185.395,734 euro). Contractul a fost semnat în cadrul Axei prioritare 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Potrivit proiectului, principalele lucrări de intervenție vor fi: aplicarea la soclu a unui termosistem din saltele de vată minerală bazaltică, refacerea trotuarului de protecție, construirea unei rampe pentru persoanele cu dizabilități, reparația planșeului, montarea unui sistem profesional de evacuare a apelor pluviale din jgheaburi și burlane, termoizolarea clădirii cu un termosistem cu saltele rigide din vată minerală bazaltică, înlocuirea ferestrelor și a ușilor.

Liceul “Ștefan Diaconescu”, cu clasele V-XII, nu este singurul obiectiv din oraș pentru care administrația a accesat fonduri europene sau guvernamentale. Prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, Potcoava are aprobate proiectele: „Extindere reţea distribuţie apă şi reţea apă uzată, branşamente apă şi racorduri canalizare” – 9.858.856,07 lei; „Instalaţii de hidranţi interiori, instalaţii de detectare semnalizare şi avertizare incendiu, instalaţii de iluminat de siguranţă, instalaţie paratrăznet, la Liceul Ştefan Diaconescu”- 419.673,00lei; „Reabilitare, modernizare, dotare şi extindere Școală în oraşul Potcoava, sat Fălcoeni”- 1.279.047,00 lei;  „Reabilitare, modernizare, dotare şi extindere Școală în oraşul Potcoava, sat Sineşti” -1.361.597,00 lei.