Spitalul Caracal va avea Ambulatoriu la standarde europene. Contractul de finanțare, semnat AZI de edilul Liviu Radu

2772

Spitalul din Caracal va deveni în câțiva ani unul modern, cu un Ambulatoriu la standarde europene. Transformarea va avea loc în mare parte cu ajutorul fondurilor europene. Contractul de finanțare a proiectului a fost semnat azi de către edilul Liviu Radu și directorul ADR SV Oltenia, Marilena Bogheanu.

„Astăzi s-a semnat contractulul de finanțare a Proiectului de Reabilitare, Modernizare și Echipare Ambulatoriului de Specialitate din Cadrul Spitalului Municipal Caracal. Valoarea totală a investiției se ridică la 8.639.994,30 lei. Durata de realizare a investițiilor este de 36 de luni.”, a anunțat Primăria Caracal.

Proiectul ce vizează reabilitarea, modernizarea și echiparea Ambulatoriului este finanțat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, Axa Prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Operaţiunea 8.1 Creşterea accesibilităţii serviciilor de sănătate, comunitare şi a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace şi izolate.

„În prezent, clădirea care adăpostește Ambulatoriul din cadrul Spitalului municipal Caracal este funcțională, dar prezintă o uzură și o degradare moderată datorate lipsei unei reablitări majore. Pe parcursul anilor, din motive financiare, s-au făcut aleatoriu o serie de mici reparații și îmbunătățiri locale din surse de finanțare proprii, dându-i un aspect neunitar și o disfuncționaliate funcțională. Infiltrațiile de apă pluvială de la nivelul acoperișului, a curților de lumină și a trotuarului de gardă perimetral au dus la degradarea în timp a clădirii. Echipamentele și aparatura medicală din dotare au un grad ridicat de uzură morală sau nu mai sunt în stare de funcționare. Condițiile igienico-sanitare în care se desfășoară activitatea în interiorul spitalului sunt improprii pentru standardele societății actuale atât din punct de vedere funcțional, cât și din punct de vedere al finisajelor interioare. Instalațiile interioare, în general foarte vechi, nu mai corespund cerințelor actuale”, se arată în raportul de specialitate al primăriei.