FOTO/ Intervenție în forță a jandarmilor: teroriștii au atacat o stație de pompare țiței

326

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, care asigură paza, supravegherea şi intervenţia la o reţea de conducte Conpet SA în lungime de 287, 2 km, și-au demonstrat ieri capacitatea de intervenție, în cadrul unui exercițiu tactic având ca scenariu atacarea de către un grup infracțional a stației de pompare țiței de la Icoana.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt asigură paza, supravegherea şi intervenţia la o reţea de conducte Conpet SA în lungime de 287, 2 km., din care: conducte de transport ţiţei, conducte de transport gazolină, conducte de transport etan şi conducte de transport fibră optică. Pentru a analiza modul cum jandarmii olteni își îndeplinesc atribuțiile, dar și capacitatea de reacție în cazul unei situații speciale, ieri a fost organizată o ședință tehnică de analiză a activității, urmată de un exercițiu tactic.

Activitatea a debutat la sediul inspectoratului cu o şedinţă de cooperare la care au participat: prefectull judeţului Olt, Petre Silviu Neacşu, directorul general al CONPET S.A., doctor inginer Chiş Vasile Timur, directorul Direcţiei Pază şi Protecţie Instituţională din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi şefii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, Direcţiei Judeţene de Informaţii Olt, Direcţiei Judeţene de Informaţii Dolj, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt şi Serviciului Judeţean de Protecţie Internă Olt.

„În cadrul acestei activităţi a fost analizată activitatea pe linia asigurării pazei, supravegherii şi intervenţiei la conductele magistrale de transport produse petroliere aparţinând CONPET S.A., beneficiarul de pază evidenţiind  în mod pozitiv executarea misiunii de către efectivele de jandarmi.”, declară lt.col. Iulian Mihai, purtătorul de cuvânt al IJJ Olt.

A urmat derularea exercițiului tactic, în cooperare cu efective din cadrul IPJ Olt, Direcţiei Judeţene de Informaţii Olt/ Direcţiei Judeţene de Informaţii Dolj, ISU Olt, efectuat la Staţia de Pompare Icoana, cu tema “ Executarea intervenţiei la Staţia de pompare Icoana apartinând Conpet S.A. Ploieşti în situaţia când un grup infracţional a pătruns în sediul acesteia, organizarea cooperării cu celelalte forţe din cadrul Sistemului Naţional de Ordine şi Siguranţă Publică”.

„Obiectivele exerciţiului au fost: dezvoltarea capacităţii de reacţie, de interoperabilitate în sistem integrat, prin antrenarea structurilor implicate în exerciţii de intervenţie la obiective şi verificarea capacităţii de acţiune a forţelor care intervin în astfel de situaţii în baza planului de cooperare. Structurile participante au apreciat modul de organizare al exerciţiului şi au stabilit ca astfel de activităţi să fie organizate periodic şi la alte obiective asigurate cu pază de către efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt”, explică lt.col Mihai.