FOTO/ Deputatul Stănescu, coleg cu Belodedici, Rădoi și Sânmărtean în echipa FRF, a șutat pentru… agricultură. România, învinsă de Rep. Moldova

196

Campionatul European de Fotbal al Agenţiilor de Plăţi organizat în Berceni a creat o punte de legătură între instituții din Italia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Lituania, Republica Moldova și România, pe lângă discuțiile legate de viitoarea politică agricolă comună și împărtășirea experiențelor în domeniul agricol, activitatea non-profesională a funcționarilor din agențiile de plăți de la nivel european încheindu-se cu victoria echipei de fotbal a Republicii Moldova. Au șutat în balonul rotund atât șeful AFIR Adrian Chesnoiu, cât și deputatul de Olt Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților a României.

Cu șeful AFIR, Adrian Chesnoiu, pe post de căpitan și atacant, echipa de fotbal a funcționarilor din agențiile de plăți din țara noastră a ocupat locul doi la Campionatul European de Fotbal al Agenţiilor de Plăţi, după ce a fost învinsă în finală de echipa Republicii Moldova.

România a învins Bulgaria dar a cedat în finală în faţa Republicii Moldova, disputată la Baza sportivă a comunei Berceni. Locul trei a fost coupat de Polonia care s-a impus în finala mică în faţa Bulgariei.

Campionatului European de Fotbal al Agențiilor de Plăți din Agricultură, destinată funcționarilor din agențiile de plăți de la nivel european, a fost organizat în intervalul 12-15 mai de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și Asociația „Ceresport”, la Baza sportivă a comunei Berceni. Competiția s-a dorit un eveniment social informal, organizat în cadrul președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, care să consolideze relațiile de colaborare dintre agențiile de plăți omoloage, în perspectiva adoptării și a implementării viitoarei Politici Agricole Comune (PAC), cu impact direct asupra dezvoltării durabile a mediului rural. În competiție s-au înscris opt echipe ale agențiilor de plăți din: Italia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Lituania, Republica Moldova și România.

În cadrul evenimentului, echipele participante au vizitat Palatul Parlamentului, având o întâlnire cu președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților, deputatul de Olt Alexandru Stănescu, care a ținut sa sublinieze importanța pe care Comisia o dă susținerii AFIR în toate aspectele activității sale.

Miercuri, după finalizarea Campionatului European de Fotbal al Agențiilor de Plăți, organizatorii au invitat echipa Federației Române de Fotbal pentru a susține un meci demonstrativ împreună cu echipa agențiilor de plăți compusă din câte un reprezentant al fiecărei țări participante. Din echipa FRF au făcut parte oficialii federației și ambasadorii fotbalului românesc, printre care Răzvan Burleanu, Gabriel Bodescu, Miodrag Belodedici, Mirel Rădoi, Ion Vlădoiu, Lucian Sânmărtean, precum și deputatul Alexandru Stănescu.

„A fost o reală bucurie pentru mine să pot face parte din echipa FRF, alături de oficialii federației și ambasadorii fotbalului românesc. Doresc pe această cale să felicit conducerea Agenției pentru organizarea acestui eveniment, dar și pentru modul în care s-au prezentat pe teren, reușind să ocupe locul al doilea!”, a trasnmis deputatul oltean.