Maria Ghinea, concert aniversar la 30 de ani de carieră: Cântecul e viața mea!

725

Cu 30 de ani de carieră, din care jumătate ca solistă a Ansamblului Profesionist Doina Oltului, îndrăgita interpretă a cântecului popular oltenesc Maria Ghinea pregătește un concert aniversar la care sunt invitați colegi dragi de folclor. Evenimentul va fi găzduit de Sala Radio.

„Am sufletul fericit și emoționat pentru cel mai important eveniment din viața mea. Vă mulțumesc în parte, prietenilor, colegilor, organizatorilor și publicului meu drag! Vă prețuiesc!”, transmite Maria Ghinea, la ceas aniversar. Îndrăgita solistă va aniversa, cu cântec, cei 30 de ani carieră duminică, 19 mai, la Sala Radio.

Concertul aniversar „Cântecul e viața mea”, organizat alături de Orchestra de Muzică Populară Radio dirijată de maestrul Adrian Grigoraș, va fi prezentat de Georgel Nucă și are ca invitați colegi dragi ai artistei, o parte chiar de la ansamblul profesionist al județului Olt, unde Maria Ghinea activează de 15 ani: Vasilica Dinu, Maria Loga, Mariana Ionescu Căpitănescu, Victorița Lăcătușu, Ion Drăgan, Nicolae Datcu, Ileana Lăceanu, Maria Butilă, Ionela Moruțan, Ilie Caraș, Maria Rotaru, Ion Toader, Gabriel Zăvoianu, Grupul Haiducii Vlădicii, Vasia Oprea.

În vârstă de 50 de ani, Maria Ghinea s-a apropiat cu respect de repertoriul Mariei Tănase şi Mariei Lătăreţu, a învăţat să nu-şi dezamăgească publicul şi a devenit o voce de necontestat a cântecului popular românesc. A câștigat locul I la Cântarea României în 1987, unde a fost remarcată de cunoscutul dirijor şi compozitor Constantin Arvinte. Deschizătoare de drumuri i-a fost Maria Dragomiroiu, iar în 1998 a atras atenția Mariei Ciobanu, care -a propus să se angajeze în locul ei la Ansamblul Ciocârlia. Între anii 1992 – 2000 a cântat cu Ansamblul Scorniceşti, iar din anul 2004 este solista Ansamblului Profesionist Doina Oltului.

Discografie: Marie, dragă Marie, Două vieți dac-aș trăi, Dragostea de unde-ncepe, Nevestica mea frumoasă, Inimă câte-ai pățit, Neică ce-ți spun să ții minte, M-a cuprins un dor de-acasă și Maria Ghinea și lăutarii de la Chișinău.