Din vacanță, în evaluări: săptămâna viitoare clasa a II-a, următoarele săptămâni clasele a IV-a și a VI-a

162

Elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a revin din vacanța de Paște direct în emoțiile testărilor. Ei vor susține evaluările naționale.

Nici nu revin bine din vacanță, că elevii de clasa a II-a vor trebui să susțină evaluarea națională. Proba scrisă la limba română este programată marți, 7 mai, iar testul de citire pe 8 mai. Testul la matematică este programat în data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (finalul clasei a IV-a) are următorul calendar: limba română (14 mai), matematică (15 mai) și limba maternă (16 mai).

Elevii claselor a VI-avor susține evaluarea competențelor fundamentale acumulate în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 22 mai (limbă și comunicare) și 23 mai (matematică și științele naturii).

Evaluările vor fi susținute în sălile de curs, iar testele vor fi evaluate de către cadrele didactice ale fiecărei școli. Rezultatele nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.