Primarul Balșului se revoltă împotriva interdicției DSVSA Olt: centrul de sacrificare miei și iezi va fi DESCHIS

980

Autoritățile sanitar -veterinare din Olt au decis să nu mai aprobe niciun punct de sacrificare temporară a mieilor, ca urmare a aplicării măsurilor de prevenire a pestei porcine africane. Măsura este contestată de către primarul Mădălin Teodosescu, acesta anunțând azi locuitorii că în Balș centrul de sacrificare va funcționa.

Labatoarele, supermarketurile sau măcelăriile sunt singurele variante date locuitorilor județului Olt de către DSVSA Olt pentru aprovizionarea de paște cu tradiționala carne de miel sau ied.  Autoritățile au decis să nu mai aprobe niciun punct de sacrificare temporară a mieilor, ca urmare a aplicării măsurilor de prevenire a pestei porcine africane. În plus, aprovizionarea cu miei direct de la stână înseamnă asumarea riscului de a rămâne fără carne.

Măsura a stârnit nemulțimirea edilului orașului Balș, care s-a revoltat împotriva deciziei și a anunțat că nu o va respecta.

„Primarul orașului Balș, dl. Mădălin-Ady Teodosescu, nu este de acord cu măsura interzicerii sacrificării mieilor în centrele de sacrificare temporară în perioada premergătoare sărbătorilor Pascale. Mădălin Teodosescu solicită public conducerii D.S.V.S.A Olt să revină asupra acestei măsuri de sacrificare a mieilor doar în cele trei abatoare din județ, considerând că este o măsură total nepotrivită. Chiar dacă D.S.V.S.A Olt nu va acorda avize pentru funcționarea centrului de sacrificare temporară a tineretului ovin-caprin din Balș, în perioada următoare, primarul orașului nostru informează locuitorii orașului Balș că se pot face sacrificări”, a transmis Primăria Balș. .

Despre decizia DSVSA Olt:

Carnea de miel, scumpă și greu de procurat