Nou proiect educațional internațional, lansat de IȘJ Olt: De la Timok la Tisa și la Nistru

240

Ispectorul școlar pentru geografie, istorie și științe socio-umane al IȘJ Olt, Dalia Cîrstea, va lansa un nou proiect educațional internațional, menit să unească parteneriatul educațional, dar mai ales legătura de limbă și cultură dintre români din patru țări.

IȘJ Olt va lansat, prin reprezentantul său -ispectorul școlar Dalia Cîrstea, un nou proiect educațional internațional, menit să unească parteneriatul educațional, dar mai ales legătura de suflet dintre români din Serbia, Ucraina, Republica Moldova și România. Proiectul „De la Timok la Tisa și la Nistru”, se va lansa miercuri 17 aprilie, la Colegiul Național Radu Greceanu, la ora 10.

Acesta cuprinde mai multe activități și vizite între parteneri. Astfel, în perioada 1-5 mai, profesori, părinți, elevi din Olt și Serbia vor efectua o vizită în Republica Moldova, la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” Chișinău. Între 31 mai- 2 iunie este programată o întâlnire cu membri proiectului în Serbia- spectacol folcloric, lansare de carte Dumitru Sârghie. Între 19- 25 august, echipele din Serbia, Republica Moldova și Ucraina vor vizita România, poposind la Slatina, iar între 21 – 27 octombrie va fi vizitată o altă Slatina, cea din Ucraina.

Proiectul mai prevede realizarea unui „Colț al Prieteniei” în holurile instituțiilor de învățământ partenere din cele patru țări, precum și organizarea unei expoziții de fotografie tematică „Cultură și tradiții românești în Europa de Est”.