Concurenți din nouă județe, jurizați de Gheorghița Nicolae, la Festivalul „De dor, de primăvară”. Seri folclorice cu invitați îndrăgiți

125

Porțile folclorului românesc se deschid iarăși la Caracal, la un festival care s-a impus deja în rândul celor de gen din țară, cu concurență acerbă și juriu de specialiști. 30 de viitori mari soliști ai țării își vor demonstra creșterea valorică, cele două seri de festival aducând pe scenă și soliști deja consacrați și îndrăgiți.

Primăria Caracal organizează prin Centrul Cultural Radu Șerban, în perioada 18- 19 aprilie, cea de-a XV-a ediție a Festivalului-concurs de muzică populară ”De dor, de primăvară”. Concursul va fi găzduit de Teatrul Național Caracal și se va bucura de prezența unor mari nume, atât în juriu, cât și în recitaluri.

La ediția din acest an s-au înscris în concurs 30 de concurenți reprezentând județele Gorj, Mehedinți, Dolj, Argeș, Suceava, București, Neamț, Teleorman și Olt, pe două secțiuni de concurs: soliști vocali și soliști instrumentiști. Juriul va fi prezidat de o olteancă, solist îndrăgit al muzicii populare, dar și realizator al emisiunii “Tezaur Folcloric”- Gheorghița Nicolae, alături de care vor nota evoluția tinerilor soliști în concurs Ileana Vieru- Radio România Antena Satelor, Luciana Văduva- solist profesionist de muzică populară, tot o olteancă de-a noastră,  Viorel Pintea – directorul Direcției de Cultură  și Artă Olt și Petre Marinescu.

Vor susține recitaluri: Luciana Văduva, Victorița Lăcătușu, Dinu Iancu Sălăjanu, Ilie Dură, Anișoara Popescu și Maria Mădălina Lupu. Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Centrului Cultural Caracal sub conducerea muzicală a lui Daniel Voicu.

Biletele pot fi procurate de la Teatrul Național, la un preț de 5 lei. Spectacolele încep la ora 18.30.