555 de terenuri din Olt, EXPROPRIATE pentru Drumul Expres Craiova- Balș- Slatina – Pitești. LISTA proprietari și sumele acordate

1541

554 de terenuri agricole aflate în extravilan și o pădure constituie coridorul de  expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Drum Expres Craiova – Pitești și legăturile la drumurile existente”, Tronsonul 2, aflate pe raza localităților Bîrza, Piatra Olt, Slătioara și Valea Mare, din județul Olt.

24 de terenuri din Bârza, 75 din Piatra Olt, 150 din Slătioara și 305 din Valea Mare, pe care va trece Drumul Expres Craiova- Pitești vor fi expropriate. În total, valoarea sumelor plătite proprietarilor acestor terenuri se ridică la 667,5 mii lei, suprafața totală expropriată fiind de 839.929 mp.

http://realitateaoltului.ro/2019/03/14/primaria-slatina-leaga-zona-industriala-de-drumul-expres-prin-construirea-unui-drum-cu-pasaj-suprateran/

Cea mai mare sumă încasată de un oltean expropriat este de 18.494 lei, pentru un teren în suprafață de 23.118 mp, pe raza orașului Piatra Olt, iar cea mai mică sumă este de 0,80 lei, pentru 1 mp, la Valea Mare.

LISTA terenurilor expropriate și sumele ce vor fi primite drept despăgubire:

Lista-terenuri-expropriate

Banii vor fi alocați de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. la dispoziția proprietarilor.

Tronsonul 2 (39,85 km), format din două loturi, – are ca punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final în apropierea municipiului Slatina, la intersecția cu DN 65B în zona localității Valea Mare. Acesta traversează teritoriile administrative ale urmatoărelor localități: Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Milcov, Slatina și Valea Mare. Prin execuția Lotului 1 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Balș, iar prin execuția Lotului 2 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Slatina, prin redirecționarea traficului greu în afara acestor localități.

Lotul 1 (18,5 km) – cu Varianta de ocolire BALȘ  – traversează în județul Olt teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza și Piatra Olt. Câștigatorul desemnat pentru Tronsonul 2 – Lotul 1 este Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL (Romania) cu o valoare a ofertei de 661.452.009,54 LEI fără TVA, echivalentul a aproximativ 141 milioane Euro fără TVA

Lotul 2 (21,35 km) – cu Varianta de ocolire SLATINA – se întinde intre km 36+200– km 57+550. Acesta traverseaza teritoriile administrative ale următoarelor localități: Slătioara, Ulmi, Milcov, Slatina și Valea Mare. Operatorul economic care va realiza proiectarea și executia Tronsonului 2 – Lotul 2 este Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL (ROMÂNIA). Valoarea contractului este de 792.189.981,56 LEI fără TVA, echivalentul a 168 milioane Euro fără TVA, având un cost/km de 7,8 milioane euro fără TVA.