Industria ospitalității nu prea este ospitalieră de Ziua Porților Deschise

75

Elevii de gimnaziu și liceu din județul Olt sunt invitați de către ministerul de resort să participe la Ziua Porților Deschise în Industria Ospitalității. Din păcate, în lista celor peste 70 de hoteluri înscrise în proiect nu figurează niciun local din Olt sau Dolj.

În baza parteneriatului încheiat între Ministerul Educației Naționale și Federația Industriei Hoteliere din România, unitățile de învățământ cu nivel gimnazial – clasa a VIII-a, liceal și facultăți cu profil hotelier/turism pot participa la Ziua Porților Deschise în Industria Ospitalității, organizată pe 12 și 13 aprilie. Evenimentul face parte din campania de conștientizare și promovare a industriei hoteliere în rândul tinerilor, cu scopul de a acoperi deficitul de personal din sectorul ospitalității, tot mai muli tineri alegând să urmeze o carieră în turism în afara țării.

Astfel, elevii din clasele VIII- XII și studenții pot descoperi ce înseamnă, la nivel practic, alegerea unei cariere în acest domeniu. Hotelierii își deschid porțile pentru a deschide interesul tinerilor, arătându-le viitorilor posibili angajați sau parteneri ce se întâmplă în spatele recepției, ce face cei de la vânzări-marketing, invitându-i pe cei care le calcă pragul la un tur al back office-urilor.

Unitățile de învățământ din județul Olt se pot înscrie în proiect, pe lista hotelurilor ce-și deschid porțile figurând peste 70 de locații. Din păcate, din Olt nu s-a înscris niciun hotel, și nici din Craiova, locații apropiate ce pot fi alese fiind în Vâlcea, Severin și Pitești.

Lista hoteluri înscrise în proiect:

http://www.fihr.ro/evenimente/open-doors-aprilie-2019/