Jumătate dintre elevii din Olt, cu medii peste 5.00 la simularea Evaluării Naționale

105

Dacă ar fi susținut acum examenul național de final de gimnaziu, doar jumătate dintre elevi fi reușit să obțină medii peste 5.00. Asta indică rezultatele simulării Evaluării Naționale la nivelul județului Olt. Vestea bună este că, față de anul trecut, matematica a dat băti de cap la mai puțini elevi.

53, 17 % dintre elevii de clasa a VII-a din județul Olt care au susținut între 11- 13 martie simularea Evaluării Naționale au reușit să obțină medii peste 5.00, potrivit rezultatelor făcute astăzi publice de către IȘJ Olt. În ceea ce-i privește pe colegii lor aflați în an terminal de gimnaziu, procentul este de 53,47%, mai mare decât cel de anul trecut cu câteva procente.

Anul acesta, matematica a înregistrat rezultate mai bune.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.