Slătinenii, invitați să strângă gunoaie de pe malurile râului Olt

302

Asociația Salvați Râul Olt va organiza sâmbătă o acțiune de ecologizare a malurilor râului Olt, între Barajul Arcești și Barajul Slătioara, cu scopul de a conștientiza toți pescarii de pe Olt și cetățenii județului de pericolul poluării malurilor și apelor râului pentru sănătatea noastră.

„Nu trebuie să aruncăm sticlele pe malul apei! Dacă nu azi, poate mâine cineva se poate tăia într-un ciob. Din trusa oricărui pescar și nu numai a lui, cât și a celorlalți cetățeni care își petrec timpul liber în habitatul natural oferit de râul Olt, nu trebuie să lipsească un lucru banal: sacul menajer! Trebuie să strângem gunoiul de fiecare dată. Fiecare obiect aruncat în apă, constituie o sursă de poluare, iar poluarea ucide. Trebuie să păstrăm apele curate! Aceste lucruri trebuie să le facem, în primul rând, pentru copiii noștri! Copiii noștri merită un viitor mai bun și mai curat, de aceea îi rugăm pe cetățenii Slatinei să se implice și să fie alături de noi sâmbătă!, transmite  Doru Mara, președintele Asociației Salvați Râul Olt.

Asociația va organiza sâmbătă o acțiune de ecologizare a malurilor râului Olt, intitulată sugestiv „Ape curate – oameni sănătoși!”. Traseul stabilit de organizatori va fi între Barajul Arcești și Barajul Slătioara. Punctul de întâlnire va fi Podul Olt, la ora 9.00.  Parteneri în acest proiect sunt: Agenția pentru Protecția Mediului Olt, Garda de Mediu Olt, Salubris S.A., Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina, Narcisa Raff Nrk S.R.L., dr. Tiberiu Spirescu și Sun Media Group.