Ruina „1 Mai” va fi demolată. Primăria Slatina predă amplasamentul Ministerului Dezvoltării pentru un stadion modern

489

Primăria Slatina a hotărât predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Compania Naţională de Investiţii “C.N.I.” ( HCL în acest sens fiind aprobată ieri în ședință de îndată de către aleșii municipali) amplasamentul situat pe B-dul Sf. C-tin Brâncoveanu, pentru executarea obiectivului de investiţii „Construire şi dotare Complex Sportiv- Stadion Municipal 1 Mai, municipiul Slatina”.

Primăria Slatina va demola Stadionul 1 Mai, urmând a preda amplasamentul liber de sarcini Ministerului Dezvoltării, în vederea realizării obiectivului de investiţii: „Construire şi dotare Complex Sportiv-Stadion Municipal ”1 Mai”, municipiul Slatina, B-dul Sfântul Constantin Brâncoveanu, nr. 1” prin Compania Naţională de Investiţii, obiectiv ce presupune construirea şi dotarea unui stadion modern pe amplasamentul stadionului central din cadrul Complexului Sportiv ”1Mai”, respectiv pe suprafaţa de teren de 31.684 mp.

Aflat în stare avansată de degradare, stadionul slătinean are o capacitatea oficială de 12.000 de locuri, iar ultima renovare parțială a avut loc între anii 2008-2009, atunci când la tribuna I au fost montate scaune. Terenul de fotbal a apărut pentru prima dată la Slatina, fiind numit Zăvoi, în anii ’80, primele tribune fiind construite în 1924, an în care au avut loc aici și primele evenimente sportive.

Noul proiect prevede demolarea construcției actuale, la fel ca în cazul Stadionului „Ion Oblemenco” din Craiova, și construirea alteia moderne, ce va avea în jur de 10.000 de locuri. Valoarea investiției se ridică la 90 de milioane de lei.