Mascații descind în Olt, la Balș și Izbiceni. 2 patroni, bănuiți de evaziune

1100

In această dimineață, începând cu ora 6:00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice efectuează 7 percheziții în județele Olt, Argeș și Vâlcea, la domiciile unor persoane bănuite de evaziune fiscală. Vor fi aduse la audieri 4 persoane. Perchezițiile au loc în Olt trei la Izbiceni și una la Balș .

Perchezițiile se realizează într-un dosar în care doi bărbați, administratorii a două firme, din județul Olt, unul de 45 de ani din Balș și unul de 40 de ani din Lunca Cprbului, sunt bănuiți că, în perioada 2013-2018, ar fi evidențiat în contabilitate, operațiuni comerciale fictive, în scopul diminuării bazei impozabile.
Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului s-ar ridica la suma de aproximativ 800.000 de lei.
,,În cadrul perchezițiilor, polițiștii urmăresc ridicarea de documente contabile și unități de calcul, necesare pentru a proba activitatea infracțională. Totodată, patru persoane urmează a fi aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale. Acțiunea se desfășoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt,, arată IPJ Olt .