VIDEO/ Ansamblul folcloric profesionist al județului și-a prezentat publicului „garda” de mâine

82

Patru fete frumoase și talentate, cu un vitor sigur în folclorul oltenesc, au deschis ieri spectacolul Ansablului Profesionist Doina Oltului, dedicat femeilor. Promovarea tinerelor talente face parte din strategia ansamblului de a asigura garda de mâine a folclorului oltenesc.

Evoluția Robertei Buzurin poate fi vizualizată aici:

https://www.facebook.com/formatiaolympic.formatiaolympic/videos/1200406016802807/

Adelina Maria Dinu, Vasia Oprea, Roberta Buzurin și Denisa Popescu sunt tinere talentate care au demonstrat până acum prin numeroasele trofee și premii obținute la ferstivaluri și concursuri, dar și prin aprecierea specialiștilor în domeniu și a publicului, că își merită locul în galeria artiștilor de muzică populară ai Olteniei. Ieri, fetele au deschis spectacolul ansamblului folcloric profesionist al județului, acompaniate de orchestra condusă de dirijorul Cristi Dumitru, prestația lor fiind una de excepție.

Denisa Popescu:

https://www.facebook.com/andreeadenisa.popescu.1/videos/2272867349622844/

„Este o idee mai veche a mea, de a obișnui anumite talente din județ să cânte cu orchestra. Cu 6 ani în urmă, am inițiat concursurile de la Urzica și Giuvărăști pentru a descoperi noi talente. Aceste fete au trecut prin concursurile noastre, au fost acompaniate cu orchestra condusă de către dirijorul Cristi Dumitru. Și nu sunt singurele! Avem cu ce ne mândri, cu o generație tânără bine pregătită, care trebuie susținută să evolueze. Dacă nu intră acești tineri în etapa de pregătire, de promovare, nu avem cine să meargă mai departe! Tot ceea ce promovăm noi este din județ și vor urma în spectacolele noastre și alți tineri apreciați de mari specialiști în domeniu.”, ne-a declarat Nichita Dragomira, directorul ansamblului.

Evoluție Adelina Maria Dinu:

https://www.facebook.com/camy.camelya.18/videos/2000649100047781/

Spectacolul dedicat femeilor a fost organizat aseară de către Centrul Județean de Cultură și Artă al Consiliului Județean Olt, pe scena Centrului Cultural Eugen Ionescu Slatina evoluând soliștii și dansatorii Ansamblului Doina Oltului.

Pentru că nu dispunem și de prestația Vasiei Oprea de aseară, vă prezentăm, prin preluare de pe pagina de socializare a tinerei artiste din Balș, evoluția acesteia la recentul Festival Național Tita Bărbulescu, unde s-a numărat printre laureați:

https://www.facebook.com/vasia.opea/videos/1026829520850624/