Elevii din Titulescu vând dulciuri și accesorii realizate de ei pentru a susține echipa de robotică

224

Echipa de robotică a Liceului Teoretic Nicolae Titulescu Slatina- TITUROBO, admisă în cadrul proiectului BRD FIRST Tech Challenge România, are nevoie de susținere financiară. Pentru strângerea fondurilor, elevii organizează tomobole cu vânzarea de dulciuri gătite de ei, accesorii cool și pandantive cu inimioară.

Imprimarea suportului pentru team marker.

Publiée par Titu ROBO sur Mardi 19 février 2019

 

Elevi ai unei clase de-a 10-a a Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu” din Slatina au înființat prima echipă de robotică a liceului, în urma participării la proiectul național BRD FIRST Tech Challenge România, un concurs de rotbotică dedicat elevilor. TITUROBO a fost admisă printre  cele 145 de echipe de robotică și peste 2.000 elevi de liceu din toată țara, iar în noiembrie anul trecut a primit kit-ul de robotică (imprimante 3D, terenuri de antrenament pentru roboți, truse de scule și alte materiale necesare).

Elevii Iazmina Cojocaru, Marius Preduţ, Ionuț Iordache, Bogdan Călinoaia, Janina Cocei, Cristian Calcan, Iosua Maior, Adrian Sandu, Andrei Turcin, profil Matematică-Informatică, coordonaţi de profesorii Aurelian Preduţ, Dinu Emilia, Pietrişi Daniel, au participat la începutul acestei luni la primul lor demo de robotică, la București – Robotics Demo, la care au obținut locul al 14-le-a din 35 de echipe din țară. Iar rezultatul le confirmă că au potențial și că trebuie să investească în îmbunătățirea robotului pentru competiția de la Timișoara care se va desfășura între 22-24 februarie. Iar pentru asta au nevoie de sprijin financiar, pe care încearcă în aceste zile să îl ofere elevii liceului.

Uniți pentru succesul echipei de robotică, sub deviza „Fii și tu TITUROBO!”, elevii mai multor clase s-au implicat în realizarea unor tombole, realizând două târguri cu vânzarea unor obiecte și produse realizate de ei.

Mâine, la corpul B al liceului, începând cu ora prânzului, va fi organizată prima etapă a acțiunii, fiind puse la vânzare accesorii cool și pandantive inimioară, dată fiind și aniversarea Dragobetelui. Vineri, la corpul A, vor fi vândute dulciuri gătite de elevi.

Ediția din acest an a BRD FIRST Tech Challenge România va culmina în martie 2019 cu Campionatul Național de Robotică din București și Campionatul Mondial de Robotică din Detroit, S.U.A, unde România va fi reprezentată de echipele câștigătoare ale BRD FIRST Tech Challenge România.