Patru şcoli din Olt, selectate în Concursul național Marea Voluntariadă de Mediu a Școlarilor

631

Trei şcoli din Slatina şi una din Piatra Olt se numără printre cele 105 şcoli din ţară selectate, din 508 înscrise, pentru un concurs naţional de mediu dotat cu premii de 22.000 LEI + 105 KIT-uri educaţionale.  Marea Voluntariadă de Mediu a Şcolarilor 2019 se va desfăşura în perioada aprilie – mai.

Şcoala Gimnazială George Poboran Slatina, Şcoala Gimnazială Vlaicu Vodă Slatina, Şcoala Gimnazială nr. 1 Slatina şi Şcoala Gimnazială Piatra sunt unităţile de învăţământ din judeţul Olt selectate printre cele 105 școli din 21 de judeţe ale ţării, în cadrul competiției de mediu Concursul național Marea Voluntariadă a Școlarilor.

Concursul este structurat pe trei etape. În prima fază, primele 5 școli cu punctajul cel mai mare obţinut în perioada aprilie-mai câștigând premii în valoare de 3.500 euro. Cele 105 școli, după finalizarea competiției, continuă să realizeze acțiuni de educație pentru mediu, câștigă noi puncte și premii în valoare totală de 1.200 euro pentru primele 12 școli cu punctajul cel mai mare. Apoi pot aplica pentru ACREDITAREA DE TIP ȘCOALĂ ECO.

Proiectul este organizat de către Asociația Semper Musica, filiala Tecuci, finanțat prin proiectul ”No Planet B” și confinanțat de Uniunea Europeană. Competiția va include 10 acțiuni de mediu predefinite, cum ar fi ecologizări, plantări, reciclări și sesiuni nonformale de educație pentru mediu, pe care școlile le pot derula în mod repetat și pentru care obțin puncte.

Şcolile participante vor primi gratuit materialele de lucru necesare: mănuși, saci, arbuști sau planșe educațional. Premiile constau în produse la alegere: echiapmente IT, mobilier şcolar sau materiale didactice. Pentru câştigarea de puncte suplimentare, şcolile vor putea implica părinții elevilor, tinerii din localitate, autoritățile locale, ONG-uri etc.