Voiculescu îi cere explicații senatorului Diaconescu: dacă n-a votat el, atunci cine? Senatorul răspunde: „Mâna de ajutor” nu știu de unde vine!

151

Supărat că liberalii l-au plasat printre senatorii care au votat împotriva majorării alocației pentru copii, senatorul de Olt Renică Diaconescu a solicitat ieri PNL Olt să retragă acuzația, menționând că nu a fost prezent la votarea propunerii legislative. Demonstrând contrariul, președintele Liviu Voiculescu cere, la rândul său, explicații, iar senatorul le oferă.

Reverificând lista senatorilor care au votat propunerea legislativ[ privind mărirea alocației pentru copii și constatând că senatorul Renică Diaconescu se află pe lista printre senatorii care au votat împotrivă, președintele PNL Olt Liviu Voiculescu a solicitat parlamentarului oltean explicații.

LISTA poate fi consultată AICI:

https://www.senat.ro/VoturiPlenDetaliu.aspx?AppID=8165f9a2-2bc0-4278-97b1-89ca92c75f56&fbclid=IwAR0rE47cLBYF03krwEvMiTNHrfxo45OOxsP4Qxx51T_JYn4Cui3LTC2XnQE

„Domnul Renică Diaconescu cere explicații liberalilor și … ne conformăm. Cu mențiunea că niciodată, sub niciun motiv de a-și face imagine “cu orice preț”, PNL Olt nu a atacat și nu va ataca imaginea unui politician, fie el și PSD-ist, folosind cu bună știință speculații neverificate. Așa încât, vis-à-vis de promovarea parlamentarilor PSD Olt care au votat ÎMPOTRIVA inițiativei de majorare a cuantumului alocațiilor pentru copii, printre care s-a regăsit și domnul Renică Diaconescu, precizăm că informația a fost publicată în urma unei simple verificări a listei tuturor parlamentarilor PSD care s-au opus prin vot (listă pe care o facem publică) și pe care apar numele domniei sale și poziția pe care a adoptat-o prin vot. Drept care, ținând cont de acuzația publică pe care o aduce PNL-ului, ne rezervăm dreptul să cerem, la rândul nostru, explicații: a fost domnul Renică Diaconescu prezent la ședință, așa cum dezvăluie lista prezentată, sau nu? Dacă nu a fost, așa cum susține domnul Diaconescu, cine își asumă votul împotriva majorării alocației pentru copii în numele și sub numele domniei sale?”, este solicitarea președintelui Voiculescu.

Răspunsul nu s-a lăsat așteptat, senatorul Renică Diaconescu, Vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul României, șeful Secției Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, declarând că nu știe cine a folosit cartela sa de vot.

„Așa cum am susținut, întăresc spusele mele, că în momentul respingerii acelei legi eu nu am fost în plen, fiind într-o discuție telefonică cu un medic neurochirurg de la clinica Sfânta Anna din Sofia, Bulgaria, despre cazul unui tânăr din Slatina, aflat în comă după ce a suferit un traumatism cranio-cerebral la ski în țara vecină. Depuneam eforturi pentru a-l aduce în țară, motiv pentru care apelasem și la dl. secretar de stat Raed Arafat. Menționez că la ieșirea mea precipitată din sală, cartela de vot a rămas în aparat, așa cum prevede regulamentul. „Mâna de ajutor” pe care am primit-o nu știu de unde vine. Este foarte dureros că o astfel de practică este folosită împotriva mea”, a declarat senatorul.