Slătinean în COMĂ după un accident la ski în Bulgaria. Medicii români ajută cu medicamente și caută soluții de transfer în Austria sau România

1690

O vacanță la Bansko la cea mai modernă stațiune de ski din Bulgaria s-a transformat într-un coșmar pentru o familie de slătineni. În urma unui accident pe pârtie, un tânăr de 42 de ani a intrat în comă, medicii români acordând sprijin celor bulgari în vederea menținerii în viață a slătineanului.

Un tânăr de 42 de ani din Slatina, aflat la ski în Bulgaria, la Bansko, a suferit în acest weekend un accident pe pârtie, fiind lovit de un turist în timp ce încerca să-și protejeze copilul de impactul inevitabil cu acesta. Tânărul a a suferit un traumatism cranio-cerebral și a intrat în comă, fiind internat la clinica Sfânta Anna din Sofia. Autoritățile române caută soluții de a-l ajuta.

„Depuneam eforturi pentru a-l aduce în țară, motiv pentru care am apelat și la dl. secretar de stat Raed Arafat. Pentru ajutor medical de specialitate, încercăm transferul la o unitate din România sau Austria, însă pacientul nu este stabil. Întrucât în Bulgaria nu se găsește medicamentația, Clinica de Neurochirurgie Cluj va dona spitalului bulgar medicamentele până ce starea tânărului va permite transferul la un alt spital”, ne-a declarat Renică Diaconescu, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul României, șeful Secției Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Tânărul este angajat la o multinațională din București.